Шише с опасни таблетки е причинило силния мирис на газ в София

09:32, 22 яну 20 25 1726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стъклено шише, хвърлено в контейнери за разделно събиране, с таблетки, които явно са се разтворили, са причинили силния мирис на газ в София, съобщи Нова телевизия. Миризмата вдигна на крак полицията и пожарната и блокира центъра на столицата за часове във вторник вечерта. Районът около театър "София" остана отцепен за часове.

Оказа се, че не става въпрос за теч на газ, а за нерегламентирано изхвърляне на опасен отпадък. От пожарната и от Столична община са обезопасили района, но неприятна миризма все още се усеща.

Не теч на газ, а тежка миризма от контейнер блокира част от София

„На място се установи, че в един от контейнерите мирише най-силно. Уредите ни замерваха висока концентрация на газ. Най-вероятно става въпрос за меркаптан, който е изключително опасен при вдишване. За това предприехме незабавни действия по транспортиране”, обясни Красимир Димитров.

„Беше трудно да се открие, защото миризмата беше в целия район. Колегите провериха бензиностанциите, газстанциите дали няма изтичане на газ. Оказа се, че най-силната концентрация е в този контейнер”, разкри още той.

Днес ще излязат лабораторните изследвания, които ще бъдат предадени на СДВР. Тепърва ще се установи откъде са взети тези таблетки. Според Димитров те са много опасни за здравето и живота на хората. От полицията ще издирват вероятния извършител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама