Автомобилът на съдебната власт е виновен за катастрофата с Арабаджиеви

10:55, 19 фев 20 25 2743 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Вина са пътнотранспортното произшествие има шофьорът на автомобила на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, който е навлязъл на червен светофар и се е ударил в таксиметровия автомобил. Това обясни в парламента вътрешният министър Младен Маринов по повод вчерашната катастрофа с Ветко и Маринела Арабаджиеви.

И двамата водачи са тествани за алкохол и наркотици, но пробите са отрицателни. Взето е административно отношение. Няма сериозно пострадали, но Ветко и Маринела Арабаджиеви са били отведени за преглед в правителствена болница.

Двамата катастрофираха вчера с линейка на Софийския затвор. Подсъдимите бизнесмени се прибирали след делото в Специализирания съд, когато на кръстовището на бул. „Дондуков” и ул. „Раковски” в центъра на столицата се ударили в таксиметров автомобил.

Арабаджиеви катастрофираха с кола на съдебната власт

По-рано зам.-правосъдният министър проф. Николай Проданов заяви, че няма притеснения, че катастрофата с Арабаджиеви може да е инсценирана. "При това натоварено движение в столицата са допустими всякакви инциденти с подобни автомобили. Според мен това е един банален пътнотранспортен инцидент”, посочи той в ефира на Нова телевизия.

Ударът е бил лек и практически никой не е пострадал. При преминаването на нашия автомобил през кръстовището се е получило пътнотранспортно произшествие с таксиметров автомобил. Проверки ще установят кой е виновният”, посочи проф. Николай Проданов. 

Заместник-правосъдният министър поясни, че линейката на Софийския затвор е била в специален режим на движение. „Знаем, че тези автомобили могат да преминават и при забраняващ сигнал на светофара. Информацията е, че нашият шофьор е преминал на „жълто”, а водачите на другите автомобили имат задължение да осигурят безопасното преминаване на МПС със специален режим на движение. Била е включена само светлинната сигнализация на нашия автомобил”, обясни Проданов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама