Фандъкова предлага временно да не се плаща тротоарно право и наеми

08:42, 17 мар 20 / Всичко за коронавируса 25 1576 Topnovini

Ще предложа търговците в София да не плащат тротоарно право и общински наем, докато не работят заради мерките срещу разпространението на коронавируса. Това каза пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова. Решение за това облекчение обаче трябва да вземе Столичният общински съвет.

Фандъкова: Организираме доставка на храна и лекарства за най-уязвимите

От днес стартира нова програма за обслужване на хора в карантина. Възможно е да има цели семейства, които нямат право да излизат – при тях ще ходят само хора, оборудвани с предпазни облекла.

Спират се плановите ремонти на ЧЕЗ и „Софийска вода“, за да не се пречи на хората, които работят от вкъщи. Аварийните ремонти остават, но плановите спират.

Без „синя“ и „зелена“ зона в столицата

Йорданка Фандъкова обяви, че общината подготвя пакет от мерки за облекчение на бизнеса. Тя предлага да не плащат такси тротоарно право на заведенията и наеми на общински терени за търговски обекти. Очаква се предложението да бъде гласувано в Столичния общински съвет.

Дезинфекцията на градския транспорт също продължава. Нужно е да се намалят и пътуващите в обществения транспорт. Само за вчера броят им е намалял три пъти.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 71 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.