Медици облякоха първите защитни облекла, произведени у нас

16:49, 18 мар 20 / Всичко за коронавируса 25 3332 Виолета Иванова

От Военномедицинска академия показаха защитните облякла, с които от вчера специалистите от Катедрата по инфекциозни болести вече работят. Първите защитни облекла са изработени от родни фирми, съобщават от ВМА. 

Те са по-леки и притежават дишаща мембрана, което създава усещане за комфорт, споделят първите си впечатления от костюмите лекарите.

Ето част от доброволците, които се включиха в дезинфекцията на болниците

"Тези екипи са много по-здрави и са за многократна употреба, те са 12 пъти по-надеждни от еднократните. Имат 50 цикъла на изпиране. Капацитетът на фирмата-производител е 8000 облекла на ден. Те ще работят на пълни обороти до задоволяване на потребностите на българския пазар, да има достатъчно запаси от такива облекла", каза началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор преофесор Венцислав Мутафчийски.

Българските лекари, сестри и медицински работници могат да са сигурни, че защитните облекла, които се произвеждат за тях, са най-добрите и покриват световните стандарти.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани