Борис Бонев е отстранен от председателския съвет на СОС

11:25, 07 апр 20 / София 25 4299 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

След решение на политическите партии независимият общински съветник Борис Бонев е отстранен от председателския съвет на Столичния общински съвет. 

Председателският съвет е консултативен орган, в който участват представители на всички политически сили, които определят дневния ред и приоритетите на СОС. 

В предложения нов правилник за работа всеки общински съветник има право да бъде предлаган и избиран за зам.-председател, ако за него гласуват повече от половината съветници. Така на практика Борис Бонев имаше шанс да стане зам.-председател на Съвета.

Организацията “Спаси София” приема решението като ясен знак, че партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото.

Повече прозрачност и контрол в работата на Столичния общински съвет

„За нас бе неприятна изненада поведението на партиите от „Демократична България“, които предпочетоха да работят с ГЕРБ, което вече се е случвало, но и с БСП, ВМРО и Атака. Именно членовете на „Демократична България“ настояваха Борис Бонев да не бъде част от председателския съвет, с което управляващите охотно се съгласиха”, посочват от организацията.

Елен Герджиков: Спазваме всички мерки, но трябва да намерим законов начин да продължим работата си

„Спаси София“ е открита и толерантна организация, която не се занимава с котерийни интереси и ще се съсредоточи върху това, което винаги е можела най-добре. Ще продължим да защитаваме интересите на града и софиянци, да предлагаме решения и проекти за неговото развитие, така както го правим от 10 години. Защото за нас София не е стълба за политическа кариера, а кауза в сърцата ни!“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама