Преобразяват бул. "Патриарх Евтимий", изграждат велоалеи и бус лента

20:40, 22 май 20 / София 25 2673 Шрифт:
Автор:

Столичният булевард "Патриарх Евтимий" ще бъде преобразен след мащабен проект за подобряване на движението по няколко основни артерии в центъра на София. 

На него ще бъдат обособени велоалеи и нова бус лента. Той ще се превърне в първия европейски булевард, в който градското пространство е разпределено справедливо за всички участници в движението.

Това обявиха пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова и независимият общински съветник Борис Бонев.

Пускат климатиците в градския транспорт в София

"На практика от Университета до Петте кьошета времето за придвижване на тролеите ще бъде съкратено чувствително, като така ще насърчим повече хора да се движат с градския транспорт", съобщи Фандъкова.

"Работата на парче я сменихме с цялостен подход, затова ще има подобрения и по околните булеварди. Бул. „Фритьоф Нансен“ ще стане двупосочен, за да може пътниците в тролейбус 7 да пътуват бързо и без заобикаляне, но и за да се улесни трафикът в малките квартални улици. По бул. „Витоша“ пък ще се обособи косо паркиране, а велосипедната алея при парка на НДК ще се свали на пътното платно. Вече няма да има конфликти между пешеходците и велосипедистите по един от най-натоварените тротоари в града", обясни Борис Бонев.

В публикация в социалната мрежа Facebook, кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че целта на проекта е по-бърз градски транспорт, свързаност на велоалеите, повече места за пешеходците.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама