Кирил Добрев: Имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП

09:25, 20 юни 20 / Политика 25 3378 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Заместник-председателят на БСП Кирил Добрев е в готовност да влезе в битката за лидерското място на левицата.

"Имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Аз мога да обединя партията. Нинова я не познава толкова добре и не положи усилие да я разбере." 
Това заяви Добрев в интервю за предването "Тази събота и неделя" по bTV. По думите му, на партията е необоходима силен човек, който да познава всяка част от структурата.

На въпроса дали има битка за власт в БСП, Добрев отговори:
"Имаме битка не към целта, а за начина на постигането й. Моята цел е да успокоя партията."

Заместник-председателят коментира и ситуацията, в която се намира правителството и каза, че му е "тъжно за премиера".
орисов е в изключително деликатна ситуация. В началото хората му прощаваха дребните пропуски, но днес ситуацията е различна. Недоволството към това управление нараства с всеки изминал ден, а псуването към ГЕРБ е най-голямо от 10 години насам."

На въпрос, има ли 40 фирми, Кирил Добрев отговори, че работи от 19-годишен.
През целия си път нямам един ден държавна служба. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм пазач, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм собствен бизнес, бил съм и депутат. През целия си път съм разпределял лични и кредитни средства. Атакуват ме тези другари, които цял живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество”, обясни Добрев.
Той бе категоричен, че през 30-те години преход не е натежал на БСП дори с една стотинка.Обратно, хората знаят какво съм правил за партията. Оформянето ми като някакъв тъмен субект не ме изненадва. Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 фирми, 39 от тях, заедно с всички измислени обществени поръчки, които уж съм взимал”, каза още Добрев.

Той подчерта, че има само една фирма, която се занимава с проектиране и производство на електрическа енергия, като това е и неговата специалност по образование - хидрогеолог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама