Доброволци възстановяват Дебърската градина в София

10:55, 20 юни 20 / София 25 2156 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Днес се провежда доброволческа акция за възстановяването на Дебърската градинка, намираща се между бул. Македония и бул. Христо Ботев, съобщи bTV.

Сборният пункт е на ул. Лайош Кошут 9, до новостроящата се арменска църква, а началото бе обявено за 10:00 часа. Дейностите включват – почистване на тревните площи, премахване на плевелите и засаждане на нови цветя, пребоядистване на пейки и катерушки.

Събитието се организира от Чиста Столица – студентите Камен Жижанов и Евгени Панчовски, съвместно с гражданската инициатива Hood Transformers. Българска фондация Биоразнообразие подкрепя активните млади хора чрез проекта “GameOn! Don’t let climate change end the game” и ще предостави визуално съдържание след събитието.

В градината от години тече строежът на единствения за София арменски православен храм, а поради строителните работи част от зелената площ дълго време не се ползваше. Амбицията на организаторите е с общи усилия мястото отново да се превърне в среда за игра и отдих на живущите в квартала и на арменците в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама