Проф. Асен Балтов: От утре се връщам на работа

17:15, 28 юни 20 25 1904 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е под 14-дневна домашна карантина заради контакт със заразен с коронавирус. "От утре се връщам на работа", това заяви той по време на видеоразговор с Илиана Беновска в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

Проф. Балтов коментира последните 14 дни и заяви, че си е направил равносметка за това "какво мина в главите ни през тези 3 месеца". "Обмислих добре какво е направено и постигнато - добре ли се движи болницата. Аз мисля, че "Пирогов" е от здравните заведения, които се представя най-добре в ситуацията."

В началото на епидемията Балтов "не е получил подкрепа, никои не му е вярвал, колегите му са били ехидно настроени, когато е казал, че е нужна специална подготовка."
"Трябваха ни две седмици да оформим логистиката, защото нямахме инфекциозно отделение. След това наблегнахме на снабдяването с лични предпазни средства - маски, шлемове, респиратори. За да имаме нужните консумати и средства, с които пациентите да бъдат лекувани добре, а лекарите да бъдат напълно обезопасени".

Той смята, че възнагражденията в медицината трябва да са поне 5 пъти по-големи от настоящите. "Това е мое мнение. Слава Богу, някои от колегите работят за това да имат вътрешна удовлетвореност от предоставената помощ."

Балтов коментира и отпуснаите на България над 20 милиона евро по политиката на сближаване, за които се предвижда да послужат за системата на здравеопазването в усилията за преодоляване на последиците от епидемията от COVID-19 и е на мнение, че няма да стигнат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама