Ангелкова: Очакваме раздвижване по Черноморието

20:40, 28 юни 20 25 1972 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В събота пристигнаха над 250 туристи с 4 чартърни полета от Германия, в понеделник чакаме още 4 чартъра. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова NOVA. Според нея тази седмица ще има значително раздвижване по Черноморието, защото има и много българи, които са избрали родното море.

Ангелкова лично посрещна първите чуждестранни туристи у нас

Надявам се през тази седмица да се завърти колелото, планираните чартърни полети да се осъществят в пълен обем и да се усети по-сериозно раздвижване, особено в курортите като „Слънчев бряг”, „Златни пясъци” и „Албена”, тъй като те разчитат основно на чуждестранните туристи”, посочи Ангелкова.

Министърът коментира и "предпочитанието на българите да летуват в Гърция".
"Тази дискусия се води всяка година. Това, което се случва е, че голяма част от тези хора, които осъществяват резервации в южната ни съседка от началото на година, по-късно същите хора избират дълги уикенди по българското Черноморие. Данните, които имаме от института за анализи и прогнози в туризма, всяка година показват, че броят на гръцките туристи, които посещават България е сравнително равен на българските туристи, които избират Гърция."

В началото на новата седмица Брюксел ще каже какви ще са условията и за туристите, които идват от Русия, Турция, Израел и други страни. "Има много разумни пакети за почивка, които предлагат дългогодишни хотелиери и ресторантьори", добави тя. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама