Тестват 200 деца и персонал от детска градина "Звездичка" в "Дружба"

08:18, 29 юни 20 25 1832 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

150 деца и над 50 души персонал от детска градина "Звездичка" в столичния квартал "Дружба" днес ще бъдат тествани от столичното РЗИ за наличието на заразени с COVID-19. Това ще стане тази сутрин, след като през уикенда се разбра, че има три случая на заразени с коронавирус, предава БНТ.

"От ранни зори персоналът е вътре и вече дезинфекцира помещенията", посочи пред БНТ директорът на 185-та ЦДГ Милена Русинова.

По думите ѝ има деца, от тези, повикани днес за тестване, които вече са отишли с родителите си на почивка.

"Но тези, които са тук, ще бъдат приемани за тестване през три входа на детската градина, през определен интервал от време", посочи тя.

"Заразеният родител още в началото на миналата седмица каза, че не чувства добре, и че има съмнения за коронавирус. Направи си тест, изчакахме резултатите. Детето му беше спряно от детска градина и неговият положителен резултат бе известен за нас в събота сутринта", допълни Русинова.

"Силно се надявам, при отрицателни резултати днес, да се направи цялостна дезинфекция и да отворим врати още утре, но не мога да обеща подобно нещо на никого", коментира още директорката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама