Софиянци вече гласуват кои проекти да реализира общината през 2021 г.

15:40, 02 ное 20 / София 25 3104 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

До края на ноември столичани ще могат да гласуват в интернет за проектите, кандидатствали по програмата „София избира“. Всички получени предложения вече са публикувани на страницата на Столична община, като одобрените проекти са 38.

Сред предложенията има такива за Скейтпарк в Северния парк, Изгледна площадка и кът за отдих на Копитото, увеселителен парк за деца край езерото Панчарево, „Летен фестивал на София“, кемпер-алея в кв. „Горна баня“ и др. Има дори и проект на стойност нула лева за премахване на паркоместата за тротинетки и велосипеди и възстановяване тези за автомобили. Всички предложения може да видите тук.

Проектът или проектите, които получат най-много гласове от вота на гражданите, в рамките на бюджета от 1,5 млн. лв., ще бъдат включени в капиталовата програма на София за 2021 г. Ако на първо място е идеята с бюджет от 1,5 млн. лв., ще бъде реализирана само тя, ако сборът от бюджетите на първите 3 проекта е до 1,5 млн. лв., ще бъдат реализирани и трите.

Софиянци ще решат чрез гласуване кои проекти да се реализират

За „София избира“

„София избира“ е програма на Столична община за реализация на проекти за подобряване на градската среда, предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване. Целта е да насърчи прякото участие на гражданите, неправителственитe и професионалнитe организации в предлагането на проекти и разпределението на бюджета на общината. Бюджетът на програмата е 1 500 000 лв. за 2021 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама