Две детски градини в София ще приемат децата на медиците от COVID-отделенията

16:17, 25 ное 20 / София 25 2939 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Въпреки че от петък детските градини затварят със заповед на здравния министър, кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че за да се осигури работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID-отделенията в софийските болници, ще отворят две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. Тя е предложила тази възможност на директорите на болниците, които разговаряли с екипите си в COVID-отделенията.

Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от COVID“, написа Фандъкова във Facebook.

Нови мерки от петък: Затварят ресторанти, молове и училища

Тя благодари на директорите 124-а и 117-а детска градина, които са се съгласили да отворят и да работят с децата на медиците. „Заедно с тях до края на седмицата ще направим необходимата организация за приема на децата“, посочи столичният кмет.

124 детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и „Пирогов“, а 117 детска градина в „Младост“ е до Окръжна болница „Св. Анна“ и „Софиямед“.

„Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях“, обясни Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама