„ГАZ глава затрива“: Поредно шествие в София в подкрепа на Украйна

19:27, 28 апр 22 25 1909 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Огромно множество хора се събраха за поредното шествие за военна помощ и солидарност с Украйна

На него има както българи, така и чуждестранни граждани. Лидерите на политическата платформа “Ние идваме” Арман Бабикян и Николай Хаджигенов също присъстваха. Полицейското присъствие е засилено. Очаква се шествието да завърши на Орлов мост.

Мирният протест издигна десетки български и украински знамена, както и плакати, на които пише: „Радев – оставка! Нинова – оставка! Борисов – затвор!“, „Митрофанова, вън“, „Пълно ембарго на кървавия руски газ“, „Румен Радев = проруски сепаратист“, „ГАZ глава затрива“. Има и надписи, които носят украински граждани: „Херсонце“, „Save military from Azovstal”. Те освиркаха БСП и президента Румен Радев, и казаха, че според тях позицията на държавния глава е позорна.

Организаторите на шествието заявяват, че в последните над 60 дни на война, българското правителство така и не успя да излезе с ясно и цивилизовано решение относно войната в Украйна. С този марш те приканват да се изпрати военна помощ на Украйна и правителството да заеме достойна позиция в отношението към тази ужасна война, пише БГНЕС. 

Припомняме, че днес председателят на парламента Никола Минчев свика извънредно заседание на парламента на 4 май, на което ще бъде разгледано проектопредложението на ГЕРБ за изпращане на военна помощ. То е едно от трите предложения наред с това на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама