Заради недостиг на средства: Транспортът в София минава по-рано на лятно разписание

16:23, 10 май 22 / София 25 2356 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Очаква се и вместо на 15 юни градският транспорт в София да премине към лятното си разписание още от 1 юни заради недостиг на средства.

Кметът на града Йорданка Фандъкова обяви, че близо 40% от целия бюджет на София е даден за обществения транспорт и въпреки това загубите продължават да растат.

Заплатите за служителите за този месец вече са осигурени, в момента се работи да получат и за следващия, макар и със закъснения. Кметът допълни че вече има дружества, които са съкратили 10% от персонала, предаде bTV.

София няма пари да плати заплатите в градския транспорт

Столичната община иска помощ от държавата в размер на 143 млн. лв., които да покрият загубите в транспорта на София.

Работещите в градския транспорт на София обявиха протест

Градският транспорт в София излиза на протест на 18 май заради финансовия упадък на транспорта в столицата, предаде БГНЕС. Това стана ясно след среща между синдикатите и дружествата от транспорта в София. 

Нашият протест ще се състои на 18 май сутринта - в 8.00 часа на няколко възлови кръстовища на тероторията на град София“, обяви Иван Кирилов, който е председател на Федерация на транспортните работници към КТ „Подкрепа“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама