Финландка е удушена с кабел край София

12:35, 12 май 22 25 1522 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Финландска гражданка с инициали С. К. е била открита мъртва край София преди дни, съобщиха днес от МВР. 

Според събраните до момента доказателства от Софийска градска прокуратура, жената е била удушена с кабел от французин с инициали Т. Т. Двамата живеели на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението. Прокуратурата му е наложила мярка за неотклонение задържане под стража за 72 ч.

Пред съда обвиняемият е отрекъл да има съпричастност към извършеното престъпление.

„Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение“, посочват от прокуратирата. 

Разследването по случая се води в СДВР. Образувано е в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследването – освидетелстване на лице.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама