Боят в магазин в казанлъшко село станал заради една бирена капачка

08:40, 20 юни 19 / Крими 25 329 Topnovini
1

Цялата история се е получила заради една бирена капачка. Просто им се паднало награда една бира и ходили до магазинерката да си я получат. Като им се е паднало, би трябвало да си я получат. Тази бира трябваше да се даде”. Това коментира пред Нова телевизия Смаил Мурджев – баща на двамата млади мъже, които нападнаха и пребиха жестоко трети клиент на магазин в казанлъшкото село Горно Черковище.

Двама се сбиха на опашка в магазин

Въпросният магазин, в който станало нападението, не участвал в промоцията и продавачката отказала да даде безплатната бира. Пребитият мъж повторил казаното от продавачката, след което започнал побоя.

„Без нищо няма да го удари. Или е бил провокиране от него, или от магазинерката. И те са виновни донякъде, но и са провокирани. Ако им беше дадена бирата, нямаше да се стигне дотук”, заявява бащата. И добавя, че синовете му са много добри момчета.

Главен инспектор Христо Петров, зам.-директор на РУП Казанлък, обясни, че и двамата нападатели са криминално проявени.

Очаква се днес прокуратурата да им повдигне обвинения. Вероятно производството ще бъде за хулиганство.

Нападението е заснето от охранителни камери. А битият мъж е със счупен нос, кръвонасядания и хематоми.

„Долу-горе съм добре. Опитах се да защитя магазинерката. Всичко беше за една капачка. Пак ще я защитя, жената си беше в правото”, заяви потърпевшият Галин Черакчиев.

„Бях много изплашена. Ние сме съседи с тях. Аз съм им помагала, те са ни помагали. Призовавам младите хора да бъдат по-толерантни, за да не се стига до такива неща”, заяви продавачката Ангелина Пондева.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани