Няма коронавирус в Стара Загора

18:14, 17 фев 20 25 4239 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Отрицателна е пробата за новия коронавирус на украинския гражданин, настанен в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” - Стара Загора, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Очаква се още днес пациентът да бъде изписан.

40-годишният мъж е с постоянно местожителство в Стара Загора. Три дни е пребивавал в Китай, откъдето се е завърнал на 4 февруари. Потърсил е лекарска помощ заради висока температура.

Съмнения за коронавирус в Стара Загора

Днес стана ясно още, че двамата български студенти, които в началото на месец февруари 2020 г. бяха транспортирани от Китай и настанени във Военномедицинска академия (ВМА), са изписани. 

Резултатите от направените им входящи и изходящи тестове за новия коронавирус са отрицателни. По време на двуседмичния карантинен период в Катедрата по инфекциозни болести пациентите не са имали оплаквания и не са проявили симптоми на заболяването.

Смъртните случаи от новия вирус са 1 800 души, а заразените надхвърлят 70 000. Извън континентален Китай са регистрирани около 780 инфекции в близо 30 държави. Тайван, Филипините, Хонконг и Япония съобщават за по един смъртен случай. Франция в събота обяви първия смъртен случай извън Азия. Починалият е възрастен китайски турист, съобщи БГНЕС.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама