В Стара Загора отменят новогодишната заря и даряват парите

15:50, 26 дек 21 25 3316 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Стара Загора отменят новогодишната заря и даряват парите. По инициатива на кмета Живко Тодоров общината ще се включи в кампанията на Фондация „Четири лапи“- „Красивото за нас е ужасяващо за тях“ и няма да изстреля фойерверки за отбелязване на новата 2022 година, съобщават на сайта на общинската администрация.

От там призовават за празници без фойерверки и пиратки. Причината е, че шумът, който се предизвиква от пиротехниката, стресира животните. Това, което за хората е поносим звук, за тях се оказва оглушителен взрив и ги дезориентира и плаши, особено като не разбират произхода на звука. Излагането на животно на фойерверки може да причини заболявания като тахикардия, недостиг на въздух, много домашни любимци се губят именно по празниците, завладяни от стрес и загуба на ориентация, не намират пътя до дома, а така има опасност да претърпят инциденти.

Средствата, които ще бъдат спестени, ще бъдат дарени в подкрепа на Диана Митева, която пострада тежко при пътен инцидент в Стара Загора.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама