Осъдиха мъж от Търговище заради неплатен бензин

14:15, 19 окт 18 25 1771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три години лишаване от свобода при строг режим ще търпи предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище Сурай А.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд е за извършени от него две престъпления - за кражба, която представлява опасен рецидив, и за прокарване в обръщение на 4 подправени банкноти с номинал 20 евро, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

За всяко от деянията съдебният състав предели наказания, като наложи най-тежкото от тях - 3 години затвор при строг режим, предава БТА.

Кражбата е извършена на 3 януари 2017 г. Осъденият заредил гориво за 60 лева на бензиностанция на OMV в Търговище. Влязъл уж да плати, но напуснал бензиностанцията през ресторанта. Качил се в джипа си и потеглил, без да заплати горивото.

При условията на продължавано престъпление осъденият Сурай прокарал в обръщение 4 подправени банкноти с номинал 20 евро, като знаел, че не са истински парични знаци. С фалшивите пари той платил нощувка в хотел в Търговище, където обменил друга фалшива банкнота от 20 евро. Дал на свой познат други четири такива, като му обещал заплащане, ако ги обмени. Подсъдимият по същото досъдебно производство Деян Т. сключи споразумение с Окръжната прокуратурата в Търговище и вече търпи ефективната си присъда от 1 година и 5 месеца при строг режим в плевенския затвор. И двамата са многократно осъждани.

Присъдата на Сурай А подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама