Пиян шофьор предизвика катастрофа в Търговище и избяга

11:48, 03 ное 18 25 1789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пиян шофьор предизвика катастрофа, след което напусна инцидента. Пострадали са двама младежи, няма опасност за живота им.

Малко след 14:00 часа на 2 ноември (петък) на улица „Кюстенджа“ в град Търговище лек автомобил предприема неправилен обратен завой и отнема предимството на правомерно движещ се мотоциклет , управляван от 16-годишен правоспособен водач от Търговище.

Мотоциклетът се е блъснал в задната част на автомобила, след което се ударил във втора кола, минаваща по улицата. Водачът на колата напуснал местопроизшествието.

В резултат на катастрофата са пострадали двамата младежи пътували с колата, като опасност за живота им няма.
В ОАРИЛ на търговищката болница е настанена 18-годишно момиче от Търговище, което се е возило на задната седалка на мотоциклета. Тя е с фрактури на левия крак и лявата ръка, както и с контузия на гръдния кош, но без опасност за живота ѝ. Водачът на мотоциклета също е настанен в отделение на болницата, като той има контузни рани, но също няма опасност за живота му.

Предприети са незабавни издирвателни действия от служители на РУ – Търговище и е установено, че лекият автомобил „Митсубиши Лансър“ е управляван от водач 49-годишен мъж от Търговище.

Той е задържан в Районното управление на полицията за срок до 24 часа. Дал и положителна проба за алкохол -  0,71 промила. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама