Монтират още камери в Търговище заради вандалските прояви

11:00, 10 яну 19 / Общество 25 494 Topnovini
1

Започна възстановяването на щетите, които вандали причиниха в Търговище преди дни. По време на коледните и новогодишните празници в централната част на града бяха взривени с пиратки кошчета за отпадъци, счупени са информационни табели и лампи за улично осветление. „Камерите за видеонаблюдение са един от начините да се противопоставим на вандалските прояви“, заяви пред БНР секретарят в общинската администрация в Търговище Христалина Халачева.

"Разширяваме видеонаблюдението. Всяка година заделяме средства за това. Подменяме старите камери с нови, тъй като старите са с по-лоша резолюция. Така че се стараем доколкото е възможно да изградим и тази система. Да пазим това, което имаме, защото то е наше. Да няма хулигански прояви и хората да пазят града чист", посочи тя. 

„Вместо да инвестираме средства в нови съоръжения, се налага след вандалски прояви да пренасочваме суми за отстраняване на щетите“, допълни още Христалина Халачева. Тя припомни, че един от сериозните проблеми е и опазването на цветните алеи в Търговище, от които през пролетта и лятото гражданите редовно изтръгват растения.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 101 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.