Събират средства за дете на преподавател във Варна

11:00, 26 ное 18 25 1177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампания за набиране на средства за лечението на детето на млад преподавател от Технически университет - Варна започва на 26 и 27 ноември 2018 г. с благотворителна работилница-базар, организирана от преподаватели и студенти и партньорите от Фондация "Владиславово".

Рали е на 1 г. и 5 мес. и страда от много рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптоми се проявяват шест месеца след нейното раждане. Надеждата на младите родители е в ново лечение със стволови клетки в чужбина, което е много скъпо и трябва да покрият финансово със собствени средства.

Първото събитие от поредица инициативи, които планират да организират ръководството и Студентският съвет на ТУ-Варна е предстоящата двудневна благотворителна работилница-базар под наслов "Подкрепа за Рали". В двата дни във фоайето на Електротехническия факултет от 10 до 15 часа могат да бъдат закупени от благотворителния щанд коледни картички и празнична украса, изработени от студенти, преподаватели, служители на университета и представители на фондация "Владиславово".

Всеки, който желае, може и на място в двата дни да се включи в изработването на сувенирите в работилничката "Подкрепа на Рали". Всички събрани средства от разпродажбата и даренията от специално подготвените кутии ще бъдат дарени за лечението на детето.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама