Иззеха нелегален алкохол по обява в интернет

14:30, 07 дек 18 25 1517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митнически служители от Варна иззеха нелегален алкохол, по обява в интернет. Общо 320 литра етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн без заплатен акциз са иззети от служители от отдел МРР в Митница Варна при проверки само през последните дни.

260 литра нелегален етилов алкохол е иззет от частен дом в град Долни чифлик. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет. На 30 ноември те договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата „домашна ракия“.

В частния имот на „търговеца“, митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол. За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен е акт за административно нарушение.

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 3 декември е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и от допълнителна постройка в имота са иззети 122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз. Работата по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама