Кулинарни изкушения и забавления са предвидени в "Улицата на готвачите" във Варна

19:00, 12 дек 18 / Любопитно 25 1483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уличната храна може да бъде креативна, вкусна и забавна, както и полезна. Това доказват вече в три издания организаторите на „Улицата на готвачите“ във Варна. Коледното, четвърто издание, е под мотото „три дни яли, пили и се веселили“. Започва на 14 декември от 11:00 часа пред Фестивален и конгресен център – Варна, и ще продължи до 20:00 часа на 16 декември.

Организаторите от „Улицата на готвачите Vol.4“ са приготвили специални кулинарни изкушения, много забавления, коледно настроение и сгряващи душата напитки и събития. Около 15 щанда ще радват сетивата на любителите на вкусните ястия и напитки.

За душата и Коледното настроение ще се погрижат най-малките – децата от Демократично училище Варна и от Международно френско училище – Варна. Те ще подарят изпълнения на любими коледни песни в неделя – 16 декември, от 12:00 часа.

Очаровани ще останат почитателите на италианската класическа кулинария. В събота, 15 декември, от 13:00 до 15:00 часа ще се проведе първото по рода си в България „Най-масово правене на пица „Маргарита“ на открито“. Шеф Анатоли Колев и четиримата му помощници-специалисти – Благовест Панайотов, Димитър Петров, Тодор Ганчев – от Варна, и Иван Боянин от Бургас, ще учат малки и големи как да правят вкусна пица у дома лесно и като истински професионалисти. Събитието ще е благотворително, а събраните средства ще отидат за закупуване на коледни пакети с храна за около 200 самотни и нуждаещи се хора, обгрижвани от Духовно-просветен център – Варна.

Ако след всичко това на някой все още му е студено, може да се пробва в неделя в 13:00 часа в Лютата руска рулетка. На всеки участник ще бъдат предоставени 5 ястия и 1 напитка, подлютени с различни сосове – от лек до изгарящ. Всички ще са люти на случаен принцип. 100 лева ще спечели този, който успее да погълне и последната хапка.

Организаторите са поръсили обилно всичко с много настроение, игри, забавления и Коледен дух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама