Варна домакинства две международни ветроходни регати за килови яхти

13:00, 06 апр 19 25 697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две ветроходни регати за килови яхти с участието на екипажи от държави от Черноморския регион ще се проведат във Варна в началото на лятото на 2019 г. Те ще допълнят богатата спортна програма на града в годината, в която Варна е Европейски град на спорта.

VI международна ветроходна регата „Варна Ченъл къп 2019”, организирана от Община Варна и яхт клуб „Бавария яхтс”, ще открие началото на активния състезателен сезон с атрактивни гонки в канала море - езеро и ще събере яхти от България, Румъния, Украйна и Турция. Събитието ще се проведе в дните около 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Месец по-късно Варна ще приеме участниците в набиращото популярност ветроходно състезание International Black sea championship. На 17 и 18 юни жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на майсторската надпревара между екипажи от черноморските страни.

Варна е етапен град от регатата, организирана от Istanbul Offshore Racing Club, Odessa Racing Yacht Club, Black Sea Sailing Association–Romania, Морски клуб Балчик, яхт клуб Бавария яхтс Варна под патронажа на ветроходната федерация на Турция (Turkish Sailing Federation).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама