Продължава претърсването за наркотици край Шабла

08:34, 11 апр 19 25 1991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Операцията продължава. През нощта от 6 до 12 човека на смяна са проверявали. Изкарахме ги с лодка. С тази от вчера са открити общо 3 спасителни жилетки, но това не е гаранция, че има други чували с наркотика”. Това каза главен инспектор Галин Петков, началник на граничното полицейско управление в Каварна.

Вчера МВР откри рекордното количество 170 кг кокаин във водите на Черно море, в района на Шабла, при операция проведена съвместно с румънските власти.

„Много е възможно това да са количества от Румъния спрямо теченията и вятъра. В рамките на месец ще са готови експертизите, които ще докажат дали това е същия кокаин, открит в северната ни съсъдка”, допълни инспекторът.

По думите му районът ще продължава да се проверява в рамките на още 2-3 седмици, за да се изясни това.

Същото каза и апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Според него пакетите са много подобни на външен вид с румънските, но пълното съвпадение ще се установи след химическата експертиза.

Той предупреди хората в никакъв случай да не се опитват да употребавят веществото. „Има данни, че намереният кокаин е в 90% чисто вещество – той никога не се употребява в този вид. Размешва се с други вещества в съотношение 1 към 3. Употребата му може да доведе до много тежко натравяне”, уточни Чавдаров. Той каза още, че ще бъде извършен анализ дали предишна пратка от същата партида не е продавана преди в Бъглария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама