ГДБОП предотврати онлайн продажба на слънчеви очила-менте

10:55, 03 юни 19 25 1373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГДБОП предотврати онлайн продажба на опасни за зрението слънчеви очила във Варна. Операцията е осъществена под наблюдението на Районна прокуратура-Варна от служители от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и колегите им от БОП-Варна.

Конфискувани са над 53 000 опасни за зрението слънчеви очила, обозначени с търговските означения на над 500 модела от световно известни марки. Установено е, че иззетите количества са били подготвени за продажба през настъпващия летен сезон, а редица сайтове в страната също зареждали на едро от фалшивата стока в двете разкрити депа. По данни на експертите ниското качество на иззетите реплики ги прави особено опасни за зрението, тъй като при употребата им зеницата на очите се разширява в пъти, а заради липсата на UV защита навлизат повече от вредните лъчи.

Проведените действия са резултат от прилаганите от ГДБОП политики за ефективно противодействие на онлайн престъпленията, извършвани спрямо обекти на интелектуалната и индустриалната собственост.

От ГДБОП съветват онлайн потребителите да пазаруват от официалните интернет страници на търговските марки, предизвикали техния потребителски интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама