Разследват случай със забити в автомобил кирки на ректора на ТУ- Варна

11:15, 15 юни 19 25 1883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областната дирекция на МВР във Варна разследва случай със забити в автомобил кирки. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в морската столица.

На 14 юни е образувано досъдебно производство за увреждане на лек автомобил, паркиран в междублоковото пространство на ул. "Зеленика". В автомобила са забити две кирки. Изясняват се обстоятелствата около случая. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Варна.

Автомобилът е на ректора на варненския Технически университет проф. Венцислав Вълчев. Снимка на колата се появи във Facebook профила на съпругата на Велчев Светлана Лесидренска.

"Това е нашата кола, написа тя. Явно, че кандидат – ректорската кампания е в разгара си. Вече сме на етап – дойдоха тези с кирките и лопатите".

Велчев беше избран да ръководи Техническия университет в града на 23 март т. г. в частични избори, след отстраняването на досегашния ректор на висшето учебно заведение проф. Росен Василев заради обвинения в плагиатство.

Редовните избори за нов ректор са насрочени за 24 юни, а освен Венцислав Вълчев за поста са се кандидатирали и доцентите Антон Георгиев и Божидар Дяков.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама