Български фотограф показва уникални снимки от Чернобил

16:40, 17 юни 19 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Български фотограф, посетил Чернобил, ще сподели тази вечер пред варненци впечатления и снимки от 3-дневния си престой в района на печално известната атомна електрическа централа.

Срещата разговор с Милен Цветанов е озаглавена „33 години тишина“. Фотографът е посетил Чернобил и призрачния град Припят преди повече от месец, като без да подозира, че централата ще стане арена на едноименен филм. Със специално избран за целта гид, Цветанов е имал възможност да посети уникални и слабо познати за туристите места и да заснеме Чернобил по специфичен начин.

Сериалът ''Чернобил'' е с най-висок рейтинг в историята

Пред Дарик радио фотографът разкри, че най-шокиращата за него гледка е била застиналата атмосфера в една детска градина. Там всичко е така, както е било оставено при евакуацията след инцидента преди 33 години. 

В зоната около Чернобилската атомна централа достъпът е ограничен и там се влиза през КПП-та. Не се допускат лица под 18-годишна възраст. 

В Чернобил все още има места с голяма радиоактивност. В града обаче на много места радиацията е малко по-ниска от тази в София, установил е Цветанов, който по време на посещението си в украинския град е бил снабден с дозиметър. 

Срещата разговор с Милен Цветанов ще е в 19.00 часа в магазин "Фосинтезис". 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама