В Долни чифлик ще създадат център за възстановяване на социалния живот

16:03, 30 авг 19 25 2431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 30 август 2019 г., в заседателната зала на община Долни чифлик се проведе встъпителна пресконференция по проект „Център за възстановяване на социалния живот“ по процедура чрез подбор на проекти BG05M9OP001-4.003 „Транснационални партньорства“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. На нея стана ясно, че на 27 февруари т.г. община Долни чифлик е подписала административен договор с Министерство на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-4.003-0005-C01 за изпълнение на проекта.

Размерът на предоставяната безвъзмездна финансова помощ е 198 660,00 лв., като 188 727 лв. са европейско финансиране, а 9933,00 лв. са национално финансиране. Срокът за реализацията на проекта е 18 месеца, като изпълнението му стартира на 3 юли т.г., съобщи Дияна Момкова, ръководител на проекта.

Партньор по проекта е италианската община Осило.

Основната цел на проекта е да насърчи транснационалното сътрудничество по отношение на обмяната на опит, добри практики и модели за повишаване на знанията, уменията и компетенциите на служителите в община Долни чифлик в сферата на социалното включване, здравеопазването, равните възможности и недискриминацията и условията на труд. Тази цел ще бъде постигната чрез повишаване знанията, уменията и компетентностите на служителите в общинска администрация Долни чифлик, предоставящи социални услуги и заинтересованите страни чрез изучаване на практики и разширяване на транснационалното сътрудничество, както и въвеждане на иновативни практики за предоставяне на интегрирани социални услуги и достъп до тях.

В проекта се предвижда да се създаде Център за възстановяване на социалния живот, като ще бъдат обособени 2 работни места. В центъра ще се извършва комплексно обслужване на различни потребители на социалните услуги, предоставяни от община Долни чифлик на принципа на едно гише. Ще бъде разработена електронна платформа с пълна информация за социалните услуги, предоставяни от община Долни чифлик, с възможност за подаване на електронни заявления за ползване на социални услуги. Ще бъде издаден наръчник „Интегрирани социални услуги – за всеки според потребностите“. Ще се проведе и международна конференция, на която ще се обменят добри практики за интегрирани социални услуги и тяхната организацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама