Отнеха кучето от мъжа, влачил го с колата си

09:00, 03 сеп 19 / Общество 25 1448 Topnovini
1

Природозащитници отнеха кучето от мъж, който беше заснет да го тегли зад колата си във варненското село Горни Чифлик. Клипът беше разпространен в социалните мрежи, като предизвика вълна от възмущение и гневни реакции. След като клипчето с тормоза на животното придоби популярност полицейски екип състави протокол за предупреждение на мъжа.

Отново насилие над животно: Мъж влачи куче с автомобила си

Мъжът разказа, че гледал кучето от бебе. След случилото се му станало жал за животното и изрази съжаление за стореното. В крайна сметка природозащитници отнеха кучето от стопанина му и го заведоха на ветеринарен лекар.

"Кученцето е стресирано. Това е поради причината, че е влачено с кола. Рани има по
предните крайници. Също и по гърдата има една масивна, голяма рана, която е доста неприятна и болезнена поради влаченето по асфалта", обясни ветеринарният лекар Павел Петров пред bTV.

Кучето е настанено в център на „Animal Hope” край Варна. Оказа се, че то е женско, а не мъжко, както си е мислел собственикът. От природозащитната организация обясниха, че животното е в добро състояние. Ще остане в центъра, докато се възстанови. След това ще се търсят осиновители.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани