Автоинструктори от Варна излизат на протест

09:19, 01 май 20 25 2693 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Автоинстурктори от Варна излизат на протест с искане да бъдат възстановени теоретичните и практическите обучения по кормуване и провеждане на изпити при спазване на мерките в извънредното положение.

Протестът е срещу неангажираността на държавата към този бранш в актуалната ситуация, предава БНР. До този момент от бранша са изпратили редица писма, но единственият отговор е дошъл едва преди ден от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, с който се уточнява, че не се позволява дистанционно обучение в извънредната ситуация.

„Предложили сме пакет от мерки, но от него е прието само тази за намаляване на броя на теоретичните изпити и спазвайки санитарно-хигиенните изисквания, да бъдат проведени“, заяви Атанас Балабанов, председател на Съюза на автоинструкторите в града и собственик на автошкола.  

Снимка: БГНЕС

„Имаме изготвени платформи за дистанционно обучение. Нашите конкретни мерки за обучението са – при спазване на условията да обучаваме по един курсист, да се дезинфекцира автомобилът на всеки час и да не се допускат курсисти със съмнения за здравословното им състояние“, коментира още той. 

Балабанов подчерта, че много фирми от бранша са на минус, а системата 60/40 за тях не е действаща, тъй като оборотът им е нула. „За нас по-логично е, дори да бъде разрешено обучението по теория и практика, то теоретичното обучение да премине на дистанционния принцип, което е много по-безопасно". 

Атанас Балабанов съобщи, че за 6-и май е планиран протест в София

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама