Борисов отказа да коментира Божков, Златев и Каракачанов

13:00, 11 юни 20 / Политика 25 2698 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Толкова политически проекти има, ще си загубя времето да ви отговарям. Демокрация е, всеки може да прави каквото иска. Какво ме интересува на Божков проектът. Като се явят на избори, ще се види", такъв беше лаконичният коментар на премиера Бойко Борисов относно заявката на бизнесмена Васил Божков за нов политически проект.

Васил Божков обяви приоритетите си в политиката

Премиерът реагира остро на въпрос за позицията на председателя на контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев, който предупреди политиците да не спекулират с името му, защото "всички граници на търпимост са преминати" и ще последват съдебни дела.

"Не съм чел, бе човек, аз имам работа, не съм като вас", отговори Борисов на журналиста, който го попита запознат ли е с позицията на Златев.

Валентин Златев отрича да е участвал в разговори между Корнелия Нинова и Васил Божков

В края на миналата седмица стана ясно, че Златев е призован на разпит в
прокуратурата като свидетел на 22 юни – като свидетел по досъдебно производство.
Той коментира пред bTV, че на призовката му не пише нищо и ще се яви на делото.

Валентин Златев на разпит в прокуратурата на 22 юни

Бойко Борисов отклони и въпроси относно критиката на вицепремиера Красимир Каракачанов, че ГЕРБ се държи като коалиционен партньор на ДПС. На посещение във Варна той заяви, че ще коментира темите в града.

Премиерът инспектива инфраструктурни проекти във Варна. "Брюксел иска да види, освен метрото, градска железница и в други големи градове. Съревновавате се с Бургас. Там искат да правят до летището в Сарафово", каза Борисов на кмета на града Иван Портних.

Според Портних за Варна е изключително важно и доизграждането на магистрала „Хемус”.

„Ще кажеш на варненци, че „Хемус” се строи”,заяви Борисов. По думите му в момента се работи усилено в участъка около Търговище. Другата седмица започва работата и в двете посоки на магистралата от Велико Търново.

"Ако не бяхме ние „Хемус” никога нямаше да се строи. Може би след 100 години", отбеляза премиерът.

Днес той ще наблюдава учение с ракети край нос Емине.

"Както вървеше икономика. За всичко щеше да има пари, но този коронавирус съсипа света", каза министър-председателят.

Борисов се поинтересува и от ситуацията с местата в ясли и детски градини в морската столица, като варненският кмет отбеляза, че такъв проблем при тях няма.

"Варна е първият от големите градове, който си е решил въпроса – построили сме четири детски градини в последните години, в момента се строи още една на бул. „Приморски“, в централаната градска част местата за строене на нови детски градини са малко. Сега беше приемът, предната седмица, и на 100 % сме обезпечили семействата с възможността за детски градини", заяви Портних.

"Случаите на коронавирус се увеличават, но мисля, че се движим в границата на разумния риск", каза премиерът във връзка с ръста на заразените във страната. Той посочи, че завишеният брой на инфектираните с Covid-19 днес са дължи на неотчетените вчера проби от Доспат. 

"Умоляваме хората, да не си мислят, че това е приключило. Радостното е, че не е толкова свирепо. Много хора го прекарват леко, така че да пазим възрастните хора и тези със съпътстващите заболявания", подчерта Борисов. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:45, 11 юни 20

Къде е Горанов?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама