Трима чужденци загинаха при тежка катастрофа край Евксиноград

11:46, 04 сеп 21 25 3696 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Трима чужденци загинаха при тежка катастрофа между две коли на пътя Варна – „Златни пясъци“ снощи. Тя е станала в района на резиденция Евксиноград.

При инцидента загиват шофьорът на единия от автомобилите - 67-годишен французин, както и двамата му спътници – негова сънародничка и англичанин. При удара колата на тримата чужденци е изхвърлена на стотина метра и се преобръща няколко пъти.

Водачът на другата кола е 46-годишен варненец, който остава невредим след сблъсъка. "Той е изпробван за алкохол и наркотични вещества, вследствие на което е установено наличието на амфетамини и метаамфетамини. Не можем да кажем скоростта, вследствие досъдебното производство ще се установят подробности по случая", обясни пред bTV Илиян Илиев от ОДМВР-Варна.

Шофьорът, участвал в катастрофата, е задържан. Междувременно забранената маневра, предприета от французина преди сблъсъка, само за 30 минути тази сутрин беше повторена от още десетина водачи.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама