Четирима загинали при пожар в дом за стари хора във Варна

11:55, 08 май 22 25 2762 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Четирима души са загинали при пожар в дом за стари хора „Свети Георги“ във Варна. Двама души са настанени в болница. Единят на 83 години и е с опасност за живота.

Сигналът за пожара е подаден в 2:59 ч. през нощта. На мястото са изпратени общо 5 екипа, 18 пожарникари. Горяла е една единствена стая, но са загинали 4-ма души - двама мъже на 73 години, един на 70 и жена на 88 години.

Извършена е евакуация веднага, като са изведени около 20-ина трудноподвижни възрастни хора, каза главен инспектор Петя Кюпова, която е началник на Първа районна служба във Варна.

Има записи от камери, които вече са иззети и се преглеждат, за да се установи евентуално какво точно се е случило, пише bTV.

Образувано е досъдебно производство. Извършва се аутопсия на четирите тела. Има заподозрян, който е обитател на дома, съобщиха на брифинг от прокуратурата. Той е преместен от друг дом от град Девня, който е закрит. В момента е настанен в психиатрията за изясняване на неговото психическо състояние. Мъжът е на 53 години.

Предполагаемата причина за пожара е човешка дейност - неправилно боравене с открит огън вътре в стаята, но не се изключват и останалите версии, посочват от държавното обвинение, цитирано от БНТ. 

Щети по дома няма, с изключение където е бил епицентърът на пожара.

Припомняме, че това не е първият пожар в дом за възрастни хора. През ноември миналата година 9 обитатели на дом за стари хора в село Рояк също загинаха при пожар.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама