Спират тока на Белодробната болница във Варна

10:37, 20 юни 22 25 2266 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Отново проблеми със Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна. Очаква се голяма част от персонала да напусне скоро, а токът да бъде спрян.

Работещите в болницата не са взимали заплати от 10 месеца. Те стоят на работа, защото повечето са пенсионери получават някакви доходи.

Днес токът ще бъде спрян за два часа, утре за четири, а от сряда ще бъде спрян окончателно.

Директорът на лечебното заведение доц. Христо Ганчев заяви пред БНТ, че ако токът спре, ще вземе болните и ще ги заведе при кмета или председателя на общинския съвет. Дължимата сума за ток е 65 000 лв., което според него не е много за общината.

„Абсурд е да оставим болницата без ток. Не може да се приготвя храна, да се правят процедури. Болницата е извън града, знаете ли какви неща могат да се случат. Това е пълен абсурд“, каза доц. Ганчев.

В болницата един туберкулозно болен се издържа за 60 лв., а има нужда от 90 лв. на ден, което е част от проблема.

От здравното министерство съобщиха, че планират увеличение на средствата за болен на ден. От там обаче припомниха, че едноличен собственик на капитала на болницата е община Варна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама