Петима "ало" измамници, задържани в Горна Оряховица и София, остават в ареста

12:40, 30 апр 19 25 1363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд от 21 април, с което бяха наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в организирана престъпна група за телефонни измами, задържани в Горна Оряховица и София.

Съдът отхвърли исканията на защитниците за изменение на мерките им в по-леки като прие, че са налице достатъчно доказателства за обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има реална опасност да извършат друго престъпление.

Оставиха в ареста петима от участниците в групата за ''ало'' измами в Горна Оряховица

Съдебният състав прие тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че е налице и опасност обвиняемите да се укрият. Изтъкна факта, че един от другите шестима участници в групата, задържани в Румъния, е имал наложена забрана да напуска страната по друго производство, но се е оказал в северната ни съседка.

Само една телефонна измама след ареста на бандата от Горна Оряховица

Предстои румънските власти да приключат процедурата по екстрадиция на задържаните там с Европейска заповед за арест шестима български граждани и да определят дата на предаването им на българските съдебни органи. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама