Частично бедствено положение е обявено в Горна Оряховица

13:10, 03 юни 19 25 1079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев обяви днес частично бедствено положение. Затворено за движение на автомобили е движението Александровският мост на републиканския път до село Първомайци.

С тежка техника се чистят събралите се наноси от поройния дъжд тази нощ. Дигите на моста са затлачени от дънери, които го превърнаха в бент и има опасност от заливане на пътя и съседните имоти.

Мостът ще бъде отворен след почистването. До тогава автомобилите обикалят през съседните села. Пътниците от обществения транспорт преминават пеша моста и се прикачват от един автобус на друг.

Екипи на АПИ и на община Горна Оряховица разчистват дървета и тонове боклуци, които придошлите от дъждовете води на река Янтра e дoнесла под моста на път II-53 Горна Оряховица – Първомайци, съобщиха от АПИ.

Преминаването в тази отсечка временно е спряно. Специализирана техника разчиства отворите на съоръжението, тъй като те са заталачени от дървета и клони, някои от които с диаметър повече от 30-40 см и дължина над 7-8 метра. Очаква се работата на екипите да приключи в следобедните часове, а дотогава движението се осъществява по обходен маршрут: път III-514 Горна Оряховица – Арбанаси – Велико Търново – път I-5 Велико Търново – Самоводене – Поликраище – път II-53 Поликраище – Първомайци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама