До края на месеца укрепват свлачището в подножието на крепостта "Царевец"

13:48, 03 авг 19 / Общество 25 351 Topnovini
1

До края на месеца се очаква да бъде укрепено свлачището в подножието на крепостта "Царевец" във Велико Търново и да бъде възстановено движението на уличния участък, част от третокласния път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на общината.

След изпълнението на пилотната система и възстановяването на тротоара, предстои преасфалтиране и пускане на движението по улица"Св.Климент Охридски". Пилотната система включва 140 елемента, чрез които ще бъде укрепена земната маса в района на църквата "Св. Четиридесет мъченици", което ще гарантира стабилността на целия терен.

Свлачището възникна в началото на годината, след което беше създадена временна организация на движението, регулирана в едното платно от светофар. Възстановителните дейности започнаха преди месец, с финансиране осигурено с решение на правителството.

Кметът Даниел Панов е разговарял с представители на фирмата изпълнител, които са го уверили, че основните дейности ще приключат до 28 август. Дотогава участъкът ще продължи да бъде затворен, а движението се пренасочва по обходни маршрути.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани