Издирват собственика на бившата варница край Горна Оряховица, където се удави дете

08:45, 27 авг 19 25 2109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите издирват собственика на бивша фабрика за вар край Горна Оряховица, след като дете се удави в басейн за преработка на химикали, пълен с дъждовна вода. Изоставеното предприятието се оказа разградено и съвсем достъпно.

"Установи се кой е собственикът на имота, земята и сградите. Това е фирма, закупила имота през 2014 г. през ноември със седалище и адрес в град Трън, а собственикът на фирмата е с адресна регистрация в град Перник", каза Тодор Джуров, представител на Община Горна Оряховица, по Нова телевизия. Той допълни, че с течение на времето ще бъдат дадени предписания на собствениците с цел да бъде обезопасен обектът.

Дете се удави в стара варница, използвана за басейн в Горна Оряховица

По думите му преди не е бил констатиран друг инцидент, но е имало предписания за обезопасяване на мястото. Освен това собственикът на фирмата не си е плащал данъците.

"Община Горна Оряховица е завела изпълнително дело, за да си възстанови средствата. Трудно се комуникира със собствениците, защото са си сменяли адресната регистрация", каза още Джуров.

Той обясни, че е имало случаи, в които са се разрушавали сгради и полицията е била сезирана. "Възелът преди е извършвал дейности като гасена вар. Не мога да кажа обаче кога е работил последно", заяви представителят на Община Горна Оряховица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама