Двете училища в Елена посрещнаха учениците изцяло обновени и с грейнали фасади

16:43, 16 сеп 19 25 2782 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двете училища в Елена – СУ „Иван Момчилов“ и НУ „Иларион Макариполоски“ посрещнаха своите ученици за първия учебен ден изцяло обновени и с грейнали фасади. След близо пет десетилетия мечтата на еленчани се сбъдна, благодарение на проекта на общината по ПРСР за внедряване на мерки за енергийна ефективност. За ремонта и реконструкцията на училищните сгради, за подмяна на дограмата и покривите, за отоплителни и осветителни инсталации бяха вложени над 2 милиона лева. Строители и монтажници, десетки специалисти приеха отговорно и присърце работата и приключиха с дейностите за началото на новата учебна година. Много безвъзмезден труд вложиха целите колективи на двете училища, както и група ученици, доброволци от Младежкия червен кръст, за почистването, боядисването и подготовката на класните стаи. На всички кметът инж. Дилян Млъзев благодари и пожела успешна учебна година, изпълнена с предизвикателства и удовлетвореност. С негово лично послание 66 първокласници, с девет повече от миналата година, получиха книжка, а от Ротари клуба в града - учебно помагало за подарък.

Представители на общинското ръководство участваха в тържествата за новата учебна година в петте училища и петте детски градини в общината. Нов етап в обучението започва за училището в с. Майско, което прие първите 24 осмокласници вече като Обединено.

Близо 770 ученици събра школският звънец за първия учебен ден. За последните две години те са намалели с около 60. В Детска градина „Радост“ в Елена ще има две групи с най-малките, тъй като са приети 43 деца. Към средищните училища – двете в града и основното в Беброво ще пътуват около 150 ученици с шест училищни автобуса, като новият ще пристигне през м.ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама