Освободиха под парична гаранция задържаните за търговия с гласове в Горна Оряховица

18:20, 04 ное 19 25 1904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освободиха задържаните за търговия с гласове в Горна Оряховица.

Районният съд в Горна Оряховица не уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата обвиняеми за купуване на гласове на първия тур на местните избори в общината.

Тримата мъже бяха арестувани на 1 ноември след журналистическо разследване за изборна търговия в полза на депутата Явор Божанков, кандидат на БСП за кмет на община Горна Оряховица.

И тримата обвиняеми - Тодор Тодоров на 38 години от село Първомайци, 65-годишният Мустафа Мустафов от село Петко Каравелово и 56-годишният Абдула Мюмюнов не се признаха за виновни в организирането на купуване на гласове и заявиха, че не познават кандидата за кмет, нито са имали договорка да купуват гласове за него.

И тримата са с основно образование. Двама от тях са осъждани за различни престъпления.

В съдебната зала Мустафа Мустафов заяви, че е мошеник и измамник и се е включил в схемата, за да извърши поредната си измама, но не и да прави изборна търговия.

Съдът пусна под парична гаранция от 800 лева Тодоров. Определи за Мустафов парична гаранция от 1500 лева, а Мюмюнов, който направи диабетична криза в съда и не дочака да чуе съдебното определение, беше пуснат срещу подписка, предаде БНР.

Определенията подлежат на обжалване пред Окръжния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама