Психично болен нападна с нож охранител и минувач

08:15, 08 дек 19 25 3438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инцидент от изминалата нощ. Охранител и минувач са били намушкани с нож от мъж, нахлул в оръжеен магазин. Случаят е от Горна Оряховица.

Около полунощ непознат субект се е опитал да разбие оръжеен магазин в Горна Оряховица. При появата на охранителите мъжът е проявил агресия, съобщава Нова телевизия.

Мъжът е непознат на полицията. Той е бил тежко въоръжен с „кози крак” и щанга, за да отвори магазина. На полицаите обяснил, че е искал да се въоръжи.

Пристигналият на място частен сот се е опитал да го обезвреди. Мъжът вади нож и намушква единия от охранителите в предмишницата. Минаващ случайно гражданин се опитва да го задържи хващайки го. Нападателят намушква и него в ръката и в гърдите, след което е обезвреден от полицията и задържан.

Състоянието на пострадалите е стабилно. Те са с шевове и са освободени за домашно лечение.

Мъжът е на 64 години, самотноживеещ. Оказва се, че той е психично болен. Още днес трябва да бъде приведен в заведение за лечение. Това, което е казал на полицаите и охранителите, е, че се опитвал да се въоръжи, за да „хване гората”.

Районът е бил отцепен до рано сутринта. И охранителят, и минувачът са в добро състояние.  Образувано е досъдебно производство, което със сигурност ще бъде прекратено, тъй като мъжът не може да носи наказателна отговорност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама