21 май – празник на град Елена

14:15, 20 май 20 25 1828 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Един от най-хубавите празници в историята на възрожденския град Елена е 21 май – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена, негови закрилници и покровители. Той е обявен за Ден на града преди 20 години, но за първи път ще премине по-различно, заради извънредната епидемична обстановка.

21 май няма да се обявява за неприсъствен за служителите от бюджетната система на община Елена, нито за неучебен за учителите и учениците от града.

Празничният ден ще започне с църковно богослужение и водосвет от Великотърновския  митрополит Григорий в храма „Успение на Пресвета Богородица“. Началото е от 9.30 часа. На службата ще присъстват служители на ръководни длъжности от общинската администрация, общински съветници и миряни. В църквата ще бъде гарантирано спазването на минимална социална дистанция от 1.5 м във всички посоки. След запълване на обозначените места, в храма няма да се допускат повече граждани. Присъстващите трябва да носят маски и да спазват всички останали противоепидемични мерки.

В 11,30 ч., в двора на Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница“, ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Елена под звуците на съответните химни. По същото време ще бъде  излъчено онлайн видео приветствие на кмета на община Елена към гражданите, а непосредствено след него ще започне онлайн програма с изпълнения на талантливите деца на град Елена.

От 21.30 часа ще има  празнична заря.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама