МОН отсрочи с една година закриването на училището в Поликраище

17:00, 29 май 20 25 3171 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Учителите от Поликраище ще имат една година толеранс, за да подобрят образователния процес в училището и то да продължи да съществува, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на посещението си в селото, цитиран от БГНЕС.

Десетки хора протестираха с децата си срещу решението на общинския съвет в Горна Оряховица за закриването му, пресичайки пешеходна пътека на главния път Велико Търново - Русе. Жителите на селото бяха облечени в жълти жилетки. 

Няколко часа по-късно образователният министър пристигна на място, за да се запознае с аргументите на общинските съветници и Инициативния комитет, който вече един месец се бори за спасяването на училището.

Училището в село Поликраище е създадено през далечната 1825 година изцяло с труда и даренията на местните хора. От тогава до сега своите първи знания тук са получили поколения ученици. В момента в селото живеят около 1 900 души. В училището обаче учат само 33 деца. 30 от тях от съседните села и едва три от семейства, които временно пребивават тук. След решението на общинския съвет училището да бъде закрито, местните хора направиха протестна подписка и настояват то да бъде отменено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама