Христо Иванов от Велико Търново: Нито глас за Пеевски

14:40, 26 окт 21 / Избори 2в1 25 3167 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова останалите кандидати и партии във Велико Търново да не оказват подкрепа на Делян Пеевски. Той подчерта, че призивът му не включва ГЕРБ заради явната подкрепа към ДПС и Пеевски. 

„Искаме да призовем избирателите от великотърновския МИР: Нито глас за Пеевски! Става дума за българската държавност, за нашето бъдеще, за това как ще се развива България”, призова Иванов от Велико Търново, където прие предизвикателството да се изправи лице в лице с Делян Пеевски като водач на листата на „Демократична България”.  

Призивът му не включва ГЕРБ, защото заедно с ДПС са носители на корупционния вирус. Само преди дни кметът на Велико Търново Даниел Панов, избран от ГЕРБ, прие делегация на ДПС с Пеевски в кабинета си. „Той не е някакъв граждански кандидат на ГЕРБ? Това е човек, който заема място в партийната йерархия. В обкръжението на Борисов е изключително ценен кадър. Ето това е моделът на българското мафиотско овладяване на държавността”, заяви Иванов.

Искра Михайлова: Пеевски е важен, защото хората го обичат

Съпредседателят на „Демократична България” припомни и интервютата на бившия здравен министър Костадин Ангелов, който неведнъж благодари на Пеевски за пиарските му дарения в началото на ковид пандемията. „Пеевски е олицетворение на един модел. Пеевски е олицетворение на модела на Сарая, на модела около ДПС, който всъщност представлява сърцевината на завладяването на българската държава от мафията”, подчерта той.

С кандидатирането си и подкрепата, която Сарая дава на Пеевски, всъщност вземат за заложници бъдещето на България. Какво ще чуе всеки инвеститор и предприемач, който дойде да открива работни места и да произвежда? Той ще чуе корупция, санкции по „Магнитски”, Пеевски и няма въобще да дойде”, коментира Христо Иванов.

Той призова водачите на останалите листи Андрей Чорбанов от ИТН, Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната”, Минчо Куминев от „Изправи се БГ! Ние идваме!” и Явор Божанков от БСП да се разграничат от Пеевски и да призоват избирателите си да не подкрепят ДПС и Пеевски. 

„Пак искам да попитам някой може ли да обясни как Пеевски се превърна в магнат? С какви пари, какво изобрети? Какви рискове пое в бизнеса? Нека заедно да призовем българските граждани, избирателите от великотърновския избирателен район: Нито глас за Пеевски!“, каза още Христо Иванов, цитиран от пресцентъра на партията.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Тодор 15:15, 26 окт 21

Крайно време е Христо Иванов да спре да се държи публично като говорител на олигарха Иво Прокопиев! Ако го направи, може и да спечели още гласове!

2 Били 16:26, 26 окт 21

Ицо няма ли да се спре вече да се излагаш, то на хората им дотегна от неговото непрестанно мрънкане за щяло и нещало ...

3 Асен 21:22, 26 окт 21

Никой не вярва вече на Пинокио, това е истината!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама