МРРБ ще финансира ремонта на ВиК мрежата в Лом с още 2,7 млн. лв.

15:40, 23 окт 18 25 1138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще финансира с още 2,7 млн. лв. ремонтни дейности по водопроводната мрежа в Лом, информираха от пресцентъра на ведомството.  Средствата ще бъдат заложени в бюджета на министерството за следващата година. Те ще бъдат инвестирани в първите два от общо четири етапа на проекта за подмяна на напорен водопровод.

Темата за честите аварии в Лом е била дискутирана на среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков, кмета на общината Пенка Пенкова и народния представител Дилян Димитров, отбелязват от министерството.

МРРБ вече е осигурило над 1,4 млн. лв. на Община Лом за подобряване на ВиК услугите в града по два проекта, на база сключени споразумения. С тях се е финансирала работата по подмяна на довеждащия водопровод, водоснабдяващ общинския център и още няколко села, който е силно амортизиран и аварира често.

Актуализацията на проекта за реконструкция на цялото трасе на водопровода също е била финансирана от регионалното министерство,  като за нея през 2015-а и 2016-а година е осигурено финансиране в размер на общо 70 000 лева.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама