Разкриха две "ало" измами в Козлодуй

12:10, 14 ное 18 25 1557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След бързи оперативни и процесуално-следствени действия служители на РУ-Козлодуй разкриха два случая на телефонни измами, при които възрастни жени от Козлодуй бяха ощетени с общо 10 800 лв. и 150 евро.

На 12 ноември в РУ-Козлодуй се получило съобщение от 75-годишна местна жителка, че същия ден на домашния й телефон позвънил непознат мъж, представил се за „комисар Петров“, който й съобщил, че дъщеря й е претърпяла злополука и трябва да се плати сумата от 29 000 лева за операция. След като жената заявила, че разполага само с 5000 лева, по инструкция от непознатия, оставила парите до дърво на улицата. След бързи издирвателни действия, предприети веднага след получаването на сигнала, полицейските служители установили и задържали участниците в измамната схема - на 18 и 22 години. Намерена и иззета е и част от паричната сума, а именно 3750 лева.

Идентичен сигнал за измамена по телефона 68-годишна жена постъпил в РУ-Козлодуй и на следващия ден. Потърпевшата заявила, че предния ден непознат я е въвел в заблуждение, че участва в полицейска операция по залавянето на група измамници, в резултат на което й причинил вреда в размер на 5806 лева и 150 евро. След получения сигнал полицейските служители предприели незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия в резултат на които установили и задържали извършителите - на 21 и 22 години от Козлодуй, криминално проявени и осъждани. Полицейските служители са намерили и иззели част от парите, оставени от измамената жена, в размер на 3200лв.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама