Видин излиза на протест, иска по-бързо изграждане на магистрала до града

10:08, 27 яну 19 25 1814 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гражданското обединение „Единни за промяна” зове видинчани на протест срещу забавянето на модернизацията на главния път Е-79. Бунтът е насрочен за днес от 11:00 с автошествие на изхода на Видин, където преминава въпросният път. Организаторите очакват много граждани да се включат в протеста.

„Единни за промяна” и лидерът му Росица Кирова обвиняват кмета, че не е направил нищо, за да стартира процедурата за строителните работи. Решението на МС за това е от 7 март 2018-а година, но още нищо не е започнало. Кметовете на Видин и Димово е трябвало да предприемат мерки за изменение на общите устройствени планове. От началото на тази година това изискване е отпаднало, което съкращава процедурата със седем месеца, отговори кметът Огнян Ценков, категорично казвайки, че не може да бъде упрекван.
"Нито аз, нито община Видин не може да бъде обвинявана в някакви действия, с които е възпрепятствано или забавено изграждането на магистралния път Видин - Ботевград“, смята той.

Протестиращите настояват виновните да понесат отговорност.

През февруари 2018-а година гражданите на Видин отново протестираха. Исканията им бяха идентични - да има решение на Министерски съвет и спешни действия за изграждане на магистрален път Видин-София и тунел под прохода "Петрохан".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама